به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجتالاسلام محمدعلي نکونام نماينده وليفقيه در چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز جايگاه ورزش در کشور و جامعه را مطلوب ارزيابي کرد و اظهار کرد: ضرورت و اهميت ورزش بر کسي پوشيده نيست و ضرورت و اهميت ورزش در سلامت بَدن همانند ضرورت و اهميت اقامه نماز در سلامت روح و جسم آدمي است؛ يعني همان قدر که روح آدمي به واسطه نماز پرورش، رشد و ارتقاء پيدا ميکند، ورزش نيز در سلامت بَدن همين نقش را ايفا ميکند.
وي نقشآفريني و فعاليت در جامعه را مستلزم سلامت و شادابي جسم دانست و تصريح کرد: سلامت، نشاط و شادابي بَدن با مقولههاي مختلف مرتبط است که از جمله مسائل مهم آن توجه به تحرک بَدن است که بايد ورزشکاران جانباز و معلول ما به مراتب بيشتر از ديگران به اين أمر توجه ويژه داشته باشند.
نماينده وليفقيه در استان بر حمايت و پشتيباني مسئولان از ورزش جانبازان و معلولان تاکيد کرد و گفت: هم خود جانبازان و معلولان ما بايد نسبت به انجام انواع ورزشهاي مطابق با توانمنديهاي جسمي خود کوشا باشند و هم اين که مسئولان و متوليان أمر ورزش نيز بايد نسبت به فراهمسازي زيرساختها و امکانات ورزش جانبازان و معلولان سرمايهگذاري و برنامهريزي کنند.
نکونام در ادامه محتوا در ورزش را بسيار مهم خوانده بر محتوايي بودن ورزش تاکيد کرد و افزود: محتوا در عرصه ورزش نبايد مورد غفلت قرار بگيرد که اگر از اين أمر مهم غفلت شود به طور قطع ضايعه و خسارتهاي بسياري را بر فضاي ورزشي کشور و جامعه تحميل خواهد.
امام جمعه شهرکرد با بيان اينکه متأسفانه در بسياري از مسائل و عرصههاي ورزشي کشور، خلأ محتوا را مشاهده ميکنيم تصريح کرد: متأسفانه خلأ محتوايي، ورزش ما را با آسيب جدي مواجه کرده و همين مسئله دغدغه و نگراني دلسوزان نظام، مردم و بَدنه جامعه را درپي داشته است؛ بنابراين نبايد نسبت به مسئله محتوا در ورزش غفلت شود.
نکونام خاطرنشان کرد: وقتي مسئله محتوا در ورزش مورد غفلت قرار ميگيرد، يک شکست، کمکاري و يا بيتوجهي نسبت به قهرمانان ورزشي براي جامعه سوأل ايجاد ميکند که چرا در چنين شرايطي، اين قدر هزينه و سرمايهگذاري براي أمر ورزش صورت ميگيرد اما خروجي آن محسوس و ملموس نيست؟
نماينده وليفقيه در استان تعهد در ورزش را يکي از شاخصها و معيارهاي اصلي محتوايي کردن ورزش دانست و اظهار کرد: اگر ورزش به معناي واقعي کلمه با تعهد گره بخورد به طور قطع ديگر جاي هيچگونه سوال و شبههاي براي بَدنه جامعه باقي نميگذارد و اگر هم شبههاي مطرح شود، بيجا و غلط است.
رييس شوراي فرهنگ عمومي استان در تبيين معنا و مفهوم حقيقي تعهد در ورزش خاطرنشان کرد: تعهد در ورزش يعني اينکه به واسطه ورزش دست انسانها را در دست خدا، دين، اخلاق و در دست سلامت همه جانبه فکر و بصيرت قرار بدهيم؛ بنابراين اگر ورزش را به تعهد گره بزنيم، بزرگترين و بالاترين خدمت را به اسلام، انقلاب، شهدا و کرامت انساني کردهايم و به يقين نقش ديني خودمان را به خوبي انجام دادهايم.
وي افزود: متأسفانه در مجموعه ورزشي کشور خلأ تعهد، اخلاق، خدامحوري، دينمداري به معناي واقعي و کرامت انساني را مشاهده ميکنيم و تا زماني که اين خلأها مورد توجه دستاندرکاران و متوليان أمر ورزش قرار نگيرد، ورزش ما همچنان با آسيب مواجه است و اسلام نيز آن نقش و اهميتي که بايد براي آن قائل بشود را نميشود و آن جايگاهي را که ورزش در جامعه بايد پيدا کند، نخواهد کرد.
نکونام فلسفه ورزش در اسلام را مقدمهاي براي آمادهسازي انسان براي نقشآفريني درعرصههاي ايماني، کرامت انساني و تعهد خواند و خاطرنشان کرد: اگر دين مبين اسلام براي رشتههاي مختلف ورزشي همچون اسبسواري، شمشيرزني، تيراندازي و بسياري از رشتههاي ديگر اهميت و ارزش قائل شده است براي آن است که به واسطه ورزش زمينه نقشآفريني انسان در عرصههاي انساني را فراهم کند؛ بنابراين اگر اين نباشد پس ورزش در اسلام جايگاهي ندارد.
نماينده وليفقيه در استان با اشاره به اينکه در حال حاضر براي ورزشي پول خرج ميشود که از اسلام دور است افزود: نميخواهيم بگوييم در همه رشتههاي ورزشي اينگونه است کما اينکه قهرمانان بسياري را داريم که قهرمانانه، قهرمان تعهد و نمايش ورزش متعهدانه در عرصههاي بيناللملي شدند و افتخار و بالندگي را براي نظام به ارمغان آوردند اما متأسفانه خلأ محتوا و تهعد در عرصه ورزشي ديده ميشود.
امام جمعه شهرکرد در پايان تاکيد کرد: بايد ورزش را گره زد به محتوا و تعهد تا هزينه کردن و سرمايهگذاري براي آن، ارزش و جايگاه داشته باشد و دغدغه دلسوزان و بَدنه جامعه را برطرف کند و همه، نگاه به معناي واقعي کلمه زيبا به ورزش داشته باشند.